Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Ο Χρόνος κυλάει", της Κατερίνας Βαϊμάκη (Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά)



Το να κατανοήσει ένα παιδί μία έννοια τόσο σύνθετη, όσο είναι εκείνη του χρόνου, είναι εξαιρετικά δύσκολο. Ένα βιβλίο, που απευθύνεται σε μικρές ηλικίες, είναι γραμμένο με απλό τρόπο και επεξεργάζεται ένα τέτοιο θέμα, θα βοηθούσε, σίγουρα, προς αυτή την κατεύθυνση. Γι' αυτό, η Μικρή Παραμυθού μου και εγώ, επιλέξαμε αυτή την εβδομάδα να διαβάσουμε ένα, ήδη, γνωστό βιβλίο, που κυκλοφόρησε το 2016 από τις εκδόσεις Polaris, γραμμένο από την Κατερίνα Βαϊμάκη και εικονογραφημένο από τη Μυρτώ Δεληβοριά, το "Ο Χρόνος κυλάει".




Ήρωάς του είναι ο μικρός Ορφέας, ένα παιδί με πολλές ανησυχίες, που σε όλη του τη ζωή αναρωτιέται "τί είναι ο χρόνος". Οι απαντήσεις που θα πάρει είναι πολλές και διαφορετικές, καμία, ωστόσο, δεν θα τον καλύψει απόλυτα.


  


Ένα βιβλίο γραμμένο με ομοιοκαταληξία, η οποία σε συνδυασμό με τα έντονα χρώματα το κάνει πιο προσιτό στους μικρούς του αναγνώστες, και ελκύει το ενδιαφέρον τους. Τα πολλά και διαφορετικά παραδείγματα που δίνει σε σχέση με την ερμηνεία της έννοιας του χρόνου, τα οποία είναι παρμένα από την καθημερινότητα, βοηθούν στην κατανόησή της, ή τουλάχιστον σε μία πρώτη προσέγγιση αυτής.

Θα βοηθήσουν, άραγε, τον μικρό Ορφέα οι απαντήσεις, που του δίνουν φίλοι και συγγενείς, να  καταλάβει τί είναι ο χρόνος ή το ερώτημα αυτό θα τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή; Ένα παιδικό βιβλίο, το οποίο μέσα από το απλό του κείμενο κρύβει ένα φιλοσοφικό ερώτημα. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Polaris.



Δεν υπάρχουν σχόλια