Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι", του Χρήστου Δασκαλάκη (Εικονογράφηση: Ντανιέλα Σταματιάδη)


Πριν λίγες μέρες την πόρτα μας χτύπησαν δύο πολύ ξεχωριστά παιδιά, ο Νικόλας και η Ευτυχία. Έγιναν αμέσως φίλοι με την               Μικρή Παραμυθού μου, γιατί τους ενώνει μία κοινή αγάπη, αυτή για το χιόνι! Περάσαμε αρκετή ώρα όλοι μαζί διαβάζοντας την ιστορία τους και τελειώνοντας, νομίζω ότι αποκτήσαμε  έναν, ακόμη, φίλο, τον Χρήστο Δασκαλάκη, που την έγραψε. 

Μιλάμε, φυσικά, για το καινούριο βιβλίο των εκδόσεων Άγκυρα, με ήρωες τον Νικόλα και την Ευτυχία, δύο αδέλφια, που αγαπούσαν τόσο πολύ το χιόνι, ώστε θέλησαν να κλείσουν μια χιονονιφάδα σ' ένα κουτάκι, "για να την κρατήσουν για πάντα κοντά τους". Όμως, τα φαινόμενα  της φύσης λαχταρούν να ζήσουν ελεύθερα, ακόμη και αν η ζωή τους μετράει λίγα, μονάχα, λεπτά. 


 


Ένα βιβλίο με όμορφα διδάγματα για την φιλία, το μεγαλείο και την αρμονία του φυσικού κόσμου, που μας περιβάλλει, και τη δύναμη της ελευθερίας. Ένα διδακτικό κείμενο για τα σπάνια και δυσεύρετα, που αν τα αντικρίζεις καθημερινά, τότε χάνουν από την λάμψη της μοναδικότητάς τους. Ένα παραμύθι με όμορφο τέλος, που εξηγεί στα παιδιά με τρόπο απλό, ότι η φύση είναι ένας αέναος κύκλος, γι' αυτό και ό,τι "φεύγει, μπορεί να έρθει πίσω με μια άλλη μορφή". Η εικονογράφηση της Ντανιέλας Σταματιάδη έχει κάτι το όμορφα παλιομοδίτικο, που μας ταξίδεψε πίσω στον χρόνο

Θα καταφέρουν, άραγε, οι δύο μικροί ήρωες να κρατήσουν την χιονονιφάδα μαζί τους για πάντα; Για να το διαπιστώσετε, δεν έχετε παρά να μας ακολουθήσετε στο όμορφο ταξίδι, παρέα με την χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα.




Δεν υπάρχουν σχόλια