Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


το "Κάθε μήνας ξεχωρίζει να 'χει κάτι να θυμίζει", της Ράνιας Τζιαμπίρη (Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος)


Με την Μικρή Παραμυθού ξεκινήσαμε πρόσφατα να μαθαίνουμε τους μήνες και τις εποχές. Αφορμή στάθηκε το νέο βιβλίο των εκδόσεων Τζιαμπίρης-Πυραμίδα, που έφτασε στα χέρια μας.

Πρόκειται για την πρώτη συγγραφική προσπάθεια της Ράνιας Τζιαμπίρη, σε εικονογράφηση του Νίκου Γιαννόπουλου. Αποτελείται από μικρά και όμορφα ποιηματάκια,  ένα για κάθε μήνα, τα οποία περιγράφουν με σύντομο και διασκεδαστικό τρόπο τα έθιμα, τις ιδιαιτερότητες και τις δραστηριότητες του κάθε μήνα ξεχωριστά. Κεντρικό πρόσωπο του βιβλίου ένα μικρό σκιουράκι, το οποίο ακολουθούμε στις μοναδικές στιγμές που ζει με την οικογένεια και τους φίλους του, κάθε φορά που αλλάζει η εποχή.



Το βιβλίο είναι ευκολοδιάβαστο και απολαυστικό και προσφέρεται εάν θέλετε να μάθουν τα παιδιά σας να ξεχωρίζουν τους μήνες και να μαθαίνουν τα βασικά χαρακτηριστικά του καθενός.  Τα ποιηματάκια, όπως και οι όμορφες ζωγραφιές, το κάνουν δελεαστικό στους μικρούς αναγνώστες και συμβάλλουν στον έξυπνο συνδυασμό της μάθησης με την διασκέδαση. Εμείς, κάθε φορά που το διαβάζουμε, παίζουμε ένα παιχνιδάκι σχετικό με τα γενέθλια των κοντινών και αγαπημένων μας ανθρώπων. Προσπαθούμε, δηλαδή, κάθε που γυρνάμε σελίδα, να θυμόμαστε ποιος έχει γενέθλια το συγκεκριμένο μήνα!

Το βιβλίο μας άρεσε και είναι ένα από εκείνα που διαβάζουμε συχνότατα!





Δεν υπάρχουν σχόλια