Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Ξενοδοχείο η Χειμερία Νάρκη", του John Kelly (Εικονογράφηση: Laura Brenlla)


Η Μικρή Παραμυθού προσπάθησε να σκεφτεί τί θα έκανε, αν έπρεπε να πέσει σε χειμερία νάρκη, αλλά η σπηλιά της ήταν γεμάτη από φασαριόζικους φίλους, που δεν την άφηναν να κοιμηθεί. Αφού το επεξεργάστηκε αρκετή ώρα στο μυαλουδάκι της, τελικά κατέληξε ακριβώς στην ίδια απόφαση με εκείνη του αρκούδου στο παραμύθι του John Kelly. Ασφαλώς, θα έκλεινε δωμάτιο σε κάποιο πολυτελές ξενοδοχείο!

Μιλάμε, φυσικά, για ένα από τα καινούρια παιδικά βιβλία των εκδόσεων Τζιαμπίρης-Πυραμίδα, με ήρωα έναν ευγενέστατο και χαριτωμένο αρκούδο, ο οποίος στην προσπάθειά του να πέσει σε χειμερία νάρκη και μην μπορώντας να το κάνει στη σπηλιά του, εξαιτίας των φίλων του που κάνουν υπερβολικά πολύ θόρυβο, καταφεύγει σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Και ενώ στην αρχή όλα μοιάζουν να είναι ειδυλλιακά, στην πορεία θα καταλάβει ότι από την συνήθεια δεν ξεφεύγει κανείς, ούτε καν εκείνος!


Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική ιστορία για τη δύναμη της συνήθειας , την μοναξιά και την σημασία της φιλίας. Η εικονογράφηση πολύ όμορφη, με έντονα χρώματα, αλλά κυρίως αστεία, σε παρασύρει μαζί με το κείμενο σε ένα κύμα γέλιου από την πρώτη έως και την τελευταία σελίδα. Η έξυπνη επιλογή του συγγραφέα να βάλει έναν τεράστιο αρκούδο να ακολουθεί ανθρώπινες συνήθειες, κάνει το παραμύθι ακόμη πιο διασκεδαστικό. Στο τέλος, ωστόσο, μνημονεύει την αξία και τη σημασία της φιλίας, αφού καμία πολυτέλεια δεν μπορεί να συγκριθεί με έναν καλό φίλο.

Θα καταφέρει, άραγε, ο αρκούδος να πέσει στην πολυπόθητη χειμερία νάρκη ή θα τον βρει η άνοιξη ακόμη ξύπνιο; Για να το μάθετε, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το πολύ καλό αυτό παραμύθι, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τζιαμπίρης-Πυραμίδα. Εμείς, το αγαπήσαμε από την πρώτη στιγμή που έφτασε στα χέρια μας!



Δεν υπάρχουν σχόλια